Jeugdopleiding voorgedragen tot Nationale Voetbalacademie

De afgelopen jaren is FC Volendam druk bezig geweest om de van status Nationale Voetbalacademie voor de jeugdopleiding te verkrijgen. Momenteel wordt aan de KNVB het advies uitgebracht om aan FC Volendam deze ‘Nationale Status’ te verlenen. Alle facetten binnen de jeugdopleiding worden hiervoor beoordeeld en getoetst. Door de stappen die FC Volendam heeft gemaakt op het gebied van videoanalyse, scholing van trainers, uitbreiding van trainingsmogelijkheden, huiswerkbegeleiding en de samenwerking met regionale clubs hopen we van harte dat het KNVB Bondsbestuur dit advies overneemt.

De KNVB heeft vier verschillende niveaus in voetbalacademies. De nationale status is het op-één-na hoogste niveau na de “Internationale Voetbalacademie”. De andere twee niveaus zijn de regionale en lokale variant.